ΠΟΛΗ - ΠΟΝΤΟΣ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΗΣ







Αλλος ποδοσφαιριστής στη θέση του θα είχε σταματήσει την ενεργό δράση, έστω και σε τόσο μικρή ηλικία, καθώς δύσκολα θα έβρισκε το κουράγιο να πέσει κάτω και να σηκωθεί ξανά.

Για τον Μιχάλη Παυλή όμως η δύναμη της θέλησης ήταν (και είναι) τόσο δυνατή που τον κράτησε στις επάλξεις σε βαθμό που να διεκδικεί πάλι με μεγάλες πιθανότητες την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής από τη Μυτιλήνη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα πριν από έξι χρόνια. Τότε ήταν μόλις 17 ετών. Εναν χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική (Σεπτέμβριος του 2007) σε παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ολοι μιλούσαν για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που θα άφηνε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αγωνίστηκε συνολικά 25 φορές στα μεγάλα σαλόνια με τον δικέφαλο στο στήθος μέχρι που από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του ανατράπηκε. Ενα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στο κεφάλι τον έστειλε εκτός γηπέδων. Πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Αστέρα (περίοδος 2010-11) με τον οποίο και έκανε 9 συμμετοχές στη Β' Εθνική, αλλά δεν θύμιζε τον Παυλή της ΑΕΚ.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο μεγάλος Γολγοθάς, κάνοντας συνεχώς εξετάσεις, πηγαίνοντας από τον έναν γιατρό στον άλλο και ζητώντας τη βοήθεια του προστάτη του νησιού του στη Λέσβο, του Αγίου Ραφαήλ.

Την περσινή χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αποκατάσταση της υγείας του. Το πέτυχε, και τώρα είναι πάλι εδώ. Ο Μιχάλης Παυλής παρουσιάστηκε στον Βαγγέλη Βλάχο και του ζήτησε να τον πάρει κοντά του στις προπονήσεις για να τον δοκιμάσει.

«Κόουτς, δώσε μου μια ευκαιρία για να δείξω τι αξίζω και αν θέλεις με κρατάς, αν θέλεις όχι» του είπε και ο προπονητής της Ενωσης, γνωρίζοντας όσα είχαν προηγηθεί, δεν μπορούσε να του αρνηθεί.


Προχτές  στη Τούμπα ακούγοντας  τα συνθήματα των αντιπάλων περί Β , δεν άντεξε κι έγραψε με όλη τη δύναμη της ΑΕΚτζήδικης ψυχής του: «Όσες φορές και αν το ξανακούσω, όπου και αν πάω, άλλες τόσες φορές θα πω... πάντα και για μια ζωή θα είμαστε Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. Γιατί οι ιδέες δεν αποθνήσκουν. ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ!»

Ενας από μας ο Μιχάλης, γιαυτό κι εμείς του λέμε Μιχάλη αδερφέ μας, δεν σε ξεχνάμε ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ!