ΠΟΛΗ - ΠΟΝΤΟΣ - ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΗΝ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΩΡΑ!
Μετά την άρνηση της Μικρασιατικής Τραγωδίας, με ανθελληνικά κείμενα σε επίσημα διδακτικά βιβλία, μετά την επιδεικτική αποχώρηση από τη βουλή στη διάρκεια της τήρησης του 1 λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, το παραπάνω εικονιζόμενο ανθελληνικό έκτρωμα επανήλθε.
Αυτή τη φορά στόχος η Αγία Λαύρα, η επανάσταση του 1821 για τη Λευτεριά, η έξοδος των ηρώων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, ναι το Μεσολόγγι του Λόρδου Βύρωνα και του Διονυσίου Σολωμού και η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Ζητά τη κατάργηση του εορτασμού όλων των παραπάνω Εθνικών Μαρτυρικών Επετείων, τις οποίες χαρακτηρίζει ''εθνικιστικά κιτς''

Δεν θα γράψω τίποτα για τα λεγόμενα της, είναι χαμένος κόπος να προσπαθήσεις να αποδείξεις σε  απαίδευτο μισέλληνα τη κραυγαλέα αλήθεια. Σαν απόγονος προσφύγων ΠΟΥ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ λέω μόνο αυτό:

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΡΑ, ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ

Κάντε το τώρα για να αποφευχθούν περαιτέρω παρατράγουδα.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΠΕΓια τον κόσμο της Ένωσης

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ειδική ψυχολογία. Θέλει καθαρότητα, θέλει ειλικρίνεια από αυτούς που την διοικούν. Είναι ο καλύτερος κόσμος που υπάρχει χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν. Είναι παθιασμένος με την ιδέα της ΑΕΚ. Έχουμε άλλη κουλτούρα. Φτάνει αυτή που την αντιπροσωπεύουν να είναι καθαροί και σωστοί.


Για την προσπάθειά του

Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος με την προσπάθεια που κάναμε το καλοκαίρι. Ξέρω τι επιζητεί ο κόσμος της ΑΕΚ. Βγήκα μπροστά σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, μία περίοδο όπου κανείς δεν είχε το σθένος να υπερασπιστεί την ομάδα. Η ομάδα σώθηκε. Δεν θα υπήρχε από τις 15 Ιουλίου αν δεν κάναμε κινήσεις. Ελπίζω τώρα να κινηθεί ο κ. Βιντιάδης και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Είμαι περήφανος για τον κόσμο που άντεξε και συνεχίζει να παλεύει με τον τρόπο του, στο πλευρό της ομάδας
Ποιός τα είπε ποιός;
Ο Μαύρος ο Θεός
Και ο κόσμος της Α.Ε.Κ. απαντά:
Περήφανοι που έχουμε μαζί μας το Θωμά

.........μόνη εξαίρεση  ‘’κάποιοι’’ που δεν καταλαβαίνουν από αγώνες, μάχες, σύμβολα,  Θεούς και θρησκείες.
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ

Ας θυμηθούμε:

Το ΟΧΙ του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες

Το ΟΧΙ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Πύλη Ρωμανού

Το ΟΧΙ του Ρήγα Φεραίου. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή

Το ΟΧΙ των Σουλιωτών στο Ζάλογγο

Το ΟΧΙ του Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, του Ανδρούτσου στη Γραβιά, του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, του Διάκου στην Αλαμάνα

Το ΟΧΙ το 1940 σε Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους και Αλβανούς

Το ΟΧΙ των Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Ισαάκ και Σολωμού στη Κύπρο

Το ΟΧΙ στο προδοτικό σχέδιο Ανάν

Κι ας πούμε σήμερα 28 Οκτωμβρίου 2012, ένα νέο ΟΧΙ σε Τραπεζίτες και Δ Ράϊχ
για τη κατάλυση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

Ενα νέο ΟΧΙ στο ατιμωτικό ξεπούλημα της Πατρίδας και στη ταπείνωση του Έλληνα

ΟΧΙ στους γύπες του Μαμμωνά

Και σαν Ενωσίτης θα προσθέσω ένα ακόμη ΟΧΙ στον αφανισμό της Βυζαντινογέννητης Α.Ε.Κ.

Αφύπνηση-Οργάνωση-Αντίσταση

Για την ΑΕΚ και την ΕΛΛΑΔΑ!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ
Σήκωσα τα μάτια, σε κοίταξα. 'Eκαμα να σου πω: «Παππού, αλήθεια δεν υπάρχει σωτηρία;» μα η γλώσσα μου είχε κολλήσει στο λαρύγγι μου, έκαμα να σε ζυγώσω, μα τα γόνατά μου λύγισαν.
'Aπλωσες τότε το χέρι, σα να πνιγόμουν κι ήθελες να με σώσεις.
Αρπάχτηκα με λαχτάρα από το χέρι σου, πασαλειμμένο ήταν με πολύχρωμες μπογιές, θαρρείς ζωγράφιζε ακόμα, έκαιγε. 'Aγγιξα το χέρι σου, πήρα φόρα και δύναμη, μπόρεσα να μιλήσω.

-Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ' μου μιαν προσταγή.
Χαμογέλασε, απίθωσε το χέρι απάνω στο κεφάλι μου. δεν ήταν χέρι, ήταν πολύχρωμη φωτιά. ως τις ρίζεςτου μυαλού μου περεχύθηκε η φλόγα.
-Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου...

Η φωνή του βαθιά, σκοτεινή, σα νάβγαινε από το βαθύ λαρύγγι της γης.
'Εφτασε ως τις ρίζες του μυαλού μου η φωνή του, μα η καρδιά μου δεν τινάχτηκε.
-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.
Κι ολομεμιάς, ως να τα πω, μια φλόγα σούριξε ξεσκίζοντας τον αέρα, αφανίστηκε από τα μάτια μου ο αδάμαστος πρόγονος με τις περιπλεγμένες θυμαρόριζες στα μαλλιά του κι απόμεινε στην κορφή του Σινά μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο αέρας έτρεμε:

-Φτάσε όπου δεν μπορείς!...
Πετάχτηκα τρομαγμένος από τον ύπνο. είχε πια ξημερώσει. Σηκώθηκα, ζύγωσα στο παράθυρο, βγήκα στο μπαλκόνι με την καρπισμένη κληματαριά. Η βροχή είχε τώρα κοπάσει, έλαμπαν οι πέτρες, γελούσαν. τα φύλλα των δέντρων ήταν φορτωμένα δάκρυα.
-Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΝΩΝ ΚΡΙΣΙΣ


Μια μέρα εμφανίσθηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη...
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι . 500 ευρώ! Και αποχώρησε.
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα. Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.
Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο. Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.
Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση. Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!…
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.
Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να . ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν . με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;
Πηγή: http://olympia.gr/

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ''ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ''

Ηταν κάποτε μια καλή παρέα ανθρώπων που αποφάσισε στα δύσκολα να βγει μπροστά παίρνοντας διάφορες πρωτοβουλίες για να σώσει μια κατάσταση που φερόταν μη ανατρέψιμη. Μιλάμε για την περίπτωση της ΑΕΚ φυσικά και το σωτήριον έτος 2004.
Μια από τις ευφυείς ιδέες που μετατράπηκε σε πράξη ήταν η δημιουργία εταιρείας εκμετάλλευσης του εμπορικού σήματος της ομάδας σε διάφορα προιόντα μπουτίκ τα λεγόμενα aek shop που θα επέφεραν σίγουρα κέρδη και το 80% αυτών (των καθαρών κερδών) θα έμπαινε στα ταμεία της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας. Κάποια ζητήματα τύπου δικαιώματα  ΕΡΑ ΑΕΚ (νόμιμος κάτοχος του εμβλήματος) σε ποσοστά και σχέση με την ΠΑΕ είχαν μπει σε δεύτερη μοίρα. Ιστορίες που αποκάλυψε στη πορεία ο Β. Καπετανόπουλος, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Η ουσία είναι ότι η επιχείρηση με το όνομα Empire 1924 θα έφερνε σίγουρο κέρδος στα ταμεία της ομάδας ποδοσφαίρου. Αυτό έλεγε ο σχεδιασμός και η αδιαμφισβήτητη κοινή λογική καθότι ο Βυζαντινός Δικέφαλος σαν έμβλημα στα προιόντα ''πουλάει'' όχι μόνο στους χιλιάδες συναισθηματικά φορτωμένους ΑΕΚτζήδες αλλά και σε άλλες πολλές κατηγορίες ανθρώπων (ποδοσφαιρόφιλων ή μη ) που όπως και να το κάνουμε ο συμβολισμός του αποτυπωμένου Δικεφάλου, συγκινεί.
Η δημιουργία της Empire 1924 ΑΕ θα συντελούσε στην αναγέννηση των οικονομικών και της όλης πορείας της Α.Ε. Κων/πολεως. Επιπλέον θα είχε το δικαίωμα εκμετάλλευσης των χώρων του γηπέδου για εμπορικές και διαφημιστικές χρήσεις. Το 2005 υλοποιείται εν μέσω κλίματος dear all , από τους ίδιους που απάρτιζαν την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ (καμία σύγκρουση συμφερόντων, για το καλό της ΑΕΚ μόνο!) και βαδίζουν όλοι καλά κι αγαπημένοι. Ο κόσμος θαυμάζει και στηρίζει.
Παραδόξως παρόλο το κλίμα της γενικής ευφορίας και αισιοδοξίας που επικρατεί κάποιοι γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι ορισμένα πράγματα και πεπραγμένα δεν βαίνουν κατά το δοκούν.
Ηδη το 2009 επί προεδρίας Θανόπουλου μαθαίνουμε βάσει του δηλωμένου ισολογισμού ότι η εν λόγω εταιρεία όχι μόνο δεν αποδίδει κέρδη στην ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά εμφανίζει χρέη της τάξης των 9.800.000 ευρώ!
Φθάσαμε στο σημείο η ΠΑΕ που υποτίθεται θα λάμβανε τον πακτωλό του 80% των κερδών να κάνει ταμειακές διευκολύνσεις στην Empire δηλαδή να επωμίζεται τα χρέη της εν λόγω εταιρείας και να θριαμβολογεί πριν ένα χρόνο δια στόματος Αδαμίδη ότι τα χρέη προς τρίτους μειώθηκαν στο ένα εκατομμύριο! Αφού χάσαμε την αναγέννηση ζήτω ο μεσαίωνας!
Πολλά ακούστηκαν για τις σχέσεις-δοσοληψίες με την Γλου-Πούμα, για προμηθευτές, χωματερές, εξαγωγές κάτω κόστους στο εξωτερικό και 80 χιλιάδες Ρίμπους.
Και ενώ με την τελευταία δήλωση Αδαμίδη το θέμα είχε ψιλοξεχαστεί, 1 μόνο μυριάκι μέσα στα τόσα μυριάκια που βγάζει το κουτί ΑΕΚ-Πανδώρα-πάρτα όλα, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας παλιός καλός γνώριμος, ο Πολυπρόεδρος, ο Γιώργος Κιντής!
Ο Κιντής τέως πρόεδρος και εμπαϊρικός εθείχθει διότι δεν ελείφθει υπ' όψιν το νέο σχέδιο ''εξυγίανσης-σωτηρίας'' της ΑΕΚ που προέβλεπε  πρόεδρο τον ίδιο, παρόλου τα δεκάδες ανταλαχθέντα mails  και προχώρησε σε μηνύσεις στα υπόλοιπα μέλη της πάλαι ποτέ καλής παρέας.
Ας διαβάσουμε το απόσπασμα ποιούς αναφέρει για να θυμηθούμε πρόσωπα που πέρασαν και άφησαν το δικό τους μελανό στίγμα αμαυρώνοντας μια ιστορική πορεία χρόνων στα δρώμενα του Συλλόγου.


Aθήνα
Μήνυση σε βάρος των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά και στους Σταύρο Αδαμίδη και Νίκο Θανόπουλο που διετέλεσαν πρόεδροι της ομάδας για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσε ο Γιώργος Κιντής.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και μικρομέτοχος της «
Empire 1924» που δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη εμπορική εκμετάλλευση των σημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ, το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10) κατέθεσε μήνυση στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, υποστηρίζοντας πως έχουν «εξαφανιστεί» 5 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία, ενώ μεταξύ των μαρτύρων βρίσκεται και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κιντής στρέφεται κατά των:

1.Σταύρου Αδαμίδη. Διατελεί από 15/1/2011 πρόεδρος και διευθύνων του ΔΣ της
Empire. Διετέλεσε από 15/3/2010 ως 3/2/2012, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

2.Νίκου Νοτιά. Διατελεί από 1/12/2008 μέλος του ΔΣ της
Empire, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ από 31/8/2004 και αντιπρόεδρος αυτής από 11/9/2006. Ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ με ποσοστό περί το 35% των μετοχών αυτής καθώς και το μεγαλύτερο μέτοχο της Empire με ποσοστό 31,35% των μετοχών αυτής.

3.Χάρη Κοσμάτου. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της
Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

4.Κωνσταντίνου Καπετανάκη. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της
Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 μέλος του ΔΣτης ΠΑΕ ΑΕΚ. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ 3/12/2010 και 23/12/2010.

5.Δημήτρη Καψή. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της
Empire, ενώ διετέλεσε επίσης από 15/3/2010 ως 3/2/2012 μέλος του ΔΣτης ΠΑΕ ΑΕΚ. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ 3/12/2010 και 23/12/2010.

6.Πέτρου Παππά. Διατελεί από 4/2/2006 μέλος του ΔΣ της Ε
mpire. Διετέλεσε επίσης από 31/8/2004 ως 18/1/2010 μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στις 23/5/2011, οπότε και μεταβίβασε ο ποσοστό του, ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ με ποσοστό 36,02% των μετοχών αυτής ενώ παραμένει μέτοχος της Empire με ποσοστό 6,27%.

7.Χαράλαμπου Γεωργούλη. Διατελεί από 19/1/2009 μέλος του ΔΣ της
Empire. Άσκησε επίσης καθήκοντα γενικού διευθυντή της Empire Α.Ε. μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

8.Βασίλη Πουλάκου. Διατελεί από 25/2/2011 μέλος του ΔΣ της
Empire. Κατά το διάστημα της θητείας του υπέγραψε, ως οικονομικός διευθυντής της Empire, τον από 31/12/2010 ισολογισμό της Empire. Ταυτόχρονα, και μέχρι το Φεβρουάριο του 2012, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ.

9.Νίκου Θανόπουλου. Διετέλεσε από 9/4/2009 μέχρι και 15/1/2011 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της
Empire.

10.Μιχάλη Δημαράκη. Διετέλεσε από 9/4/2009 μέχρι και 15/1/2011 μέλος Δ.Σ. και οικονομικός διευθυντής της
Empire.

Προσωπικά δεν τρέφω καμιά εκτίμηση και συμπάθεια στο πρόσωπο του νεοπανιώνιου ''αναβαθμιστή'' Κιντή.  Ξέρω ότι κρύβει αυτά που δεν τον συμφέρουν, όσα γινόταν επί εποχής του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παλιά καλή παρέα έγινε μαλλιά κουβάρια. Το μαλλιοτράβηγμα και το ξεκατίνιασμα κάτι παραπάνω θα βγάλει κυρίως αν η δίωξη οικονομικού εγκλήματος ψάξει καλλίτερα τα έργα και ημέρες της υπό τον Αδαμίδη ακόμα υπάρχουσας  Εmpire!

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΗΣΑλλος ποδοσφαιριστής στη θέση του θα είχε σταματήσει την ενεργό δράση, έστω και σε τόσο μικρή ηλικία, καθώς δύσκολα θα έβρισκε το κουράγιο να πέσει κάτω και να σηκωθεί ξανά.

Για τον Μιχάλη Παυλή όμως η δύναμη της θέλησης ήταν (και είναι) τόσο δυνατή που τον κράτησε στις επάλξεις σε βαθμό που να διεκδικεί πάλι με μεγάλες πιθανότητες την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής από τη Μυτιλήνη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα πριν από έξι χρόνια. Τότε ήταν μόλις 17 ετών. Εναν χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική (Σεπτέμβριος του 2007) σε παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ολοι μιλούσαν για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που θα άφηνε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αγωνίστηκε συνολικά 25 φορές στα μεγάλα σαλόνια με τον δικέφαλο στο στήθος μέχρι που από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του ανατράπηκε. Ενα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στο κεφάλι τον έστειλε εκτός γηπέδων. Πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Αστέρα (περίοδος 2010-11) με τον οποίο και έκανε 9 συμμετοχές στη Β' Εθνική, αλλά δεν θύμιζε τον Παυλή της ΑΕΚ.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο μεγάλος Γολγοθάς, κάνοντας συνεχώς εξετάσεις, πηγαίνοντας από τον έναν γιατρό στον άλλο και ζητώντας τη βοήθεια του προστάτη του νησιού του στη Λέσβο, του Αγίου Ραφαήλ.

Την περσινή χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αποκατάσταση της υγείας του. Το πέτυχε, και τώρα είναι πάλι εδώ. Ο Μιχάλης Παυλής παρουσιάστηκε στον Βαγγέλη Βλάχο και του ζήτησε να τον πάρει κοντά του στις προπονήσεις για να τον δοκιμάσει.

«Κόουτς, δώσε μου μια ευκαιρία για να δείξω τι αξίζω και αν θέλεις με κρατάς, αν θέλεις όχι» του είπε και ο προπονητής της Ενωσης, γνωρίζοντας όσα είχαν προηγηθεί, δεν μπορούσε να του αρνηθεί.


Προχτές  στη Τούμπα ακούγοντας  τα συνθήματα των αντιπάλων περί Β , δεν άντεξε κι έγραψε με όλη τη δύναμη της ΑΕΚτζήδικης ψυχής του: «Όσες φορές και αν το ξανακούσω, όπου και αν πάω, άλλες τόσες φορές θα πω... πάντα και για μια ζωή θα είμαστε Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. Γιατί οι ιδέες δεν αποθνήσκουν. ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ!»

Ενας από μας ο Μιχάλης, γιαυτό κι εμείς του λέμε Μιχάλη αδερφέ μας, δεν σε ξεχνάμε ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ!

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕΣυμβολισμός
Ηλιακό έμβλημα. Το σύμβολο όλων των Ουράνιων θεών, ο ήλιος του μεσημεριού, η πνευματική αρχή, βασιλεία, ισχύς, ύψος, αντιπροσωπεύει την Πνευματική αρχή στον άνθρωπο, η οποία είναι ικανή να πετάει στα Ουράνια. Ο Ουράνιος θόλος είναι «κάτι τελείως διαφορετικό», από το ελάχιστο που αντιπροσωπεύει ο άνθρωπος και ο ζωτικός του χώρος. Η υπερβατικότητα του Ουρανού προέρχεται από την απλή, θα λέγαμε συνειδητοποίηση του ύψους του. το «πολύ ψηλό», γίνεται έτσι χαρακτηριστικό της θεότητας. Το ύψος σαν νόημα για τον άνθρωπο είναι ασύλληπτο. ανήκει δικαιωματικά σε υπεράνθρωπες δυνάμεις και υπάρξεις. Έτσι ο αετός, εξαιτίας της ικανότητάς του να υπερίπταται των νεφών και να ατενίζει κατ' ευθεία τον ήλιο, και αλάθητα το καθετί θεωρήθηκε Ουράνιο και Ηλιακό σύμβολο και βασιλιάς των πουλιών στον ουρανό, όπως το λιοντάρι στη γη. Επειδή ατενίζει τον Ήλιο, είναι σύμβολο του αγνού πνευματικού φωτός.

Ο δικέφαλος αετός θεωρείται κατεξοχήν Βυζαντινό σύμβολο και αντικατέστησε τον μονοκέφαλο
Στο έμβλημα του τάγματος του Κριναετού, ο δικέφαλος αετός συμβολίζει την Σοφία. Η δεξιά κεφαλή με το ράμφος κλειστό ατενίζει το φως και η αριστερή με το ράμφος ανοιχτό είναι έτοιμη να επιτεθεί σε κάθε δυσαρμονική επήρεια. Είναι το σύμβολο του μύστη που γνωρίζει να προφυλάσσεται αλλά και να αντλεί τις ουράνιες δυνάμεις.

Το σύμβολο του Δικεφάλου υιοθετούν και οι ιδρυτές της ομάδας μας το 1924 για να αποδείξουν τη καταγωγή, τις αξίες, την παλιά αίγλη και τον πολιτισμό που έφεραν από τους τόπους που ξεριζώθηκαν. Μπορούμε να πούμε συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που παραθέτω στην αριστερή πλευρά του blog, ότι ο Δικέφαλος της Α.Ε.Κ είναι ένα μείγμα του Πατριαρχικού: μαύρη απεικόνιση με 2 κορώνες και του Βυζαντινού Πολεμικού του Βατάτζη: μαύρη απεικόνιση με το ξίφος της ισχύος και της κυριαρχίας από τη μια πλευρά και την υδρόγειο από την άλλη σύμβολο πνευματικότητας και πολιτισμού. Ο Αετός μας εκφράζει ταυτόχρονα και τον θρησκευτικό και τον πολεμικό Δικέφαλο της Ρωμιοσύνης.
Να προσθέσω ότι οι αυτοκρατορικοί βυζαντινοί αετοί αναπαρίστανται είτε με χρυσό είτε με πορφυρό χρώμα που συμβολίζουν τη δύναμη και τον πλούτο των κυβερνώντων. Με τον Βατάτζη ο Δικέφαλος γίνεται μαύρος (δηλαδή η σκιά του επίσημου) που συμβόλιζε τα κατώτερα πλατιά στρώματα, αυτά που ουσιαστικά ήταν η πηγή δύναμης της Βασιλικής Ισχύος. Αυτό είναι και το χρώμα το Μαύρο του Λαού που η ομάδα μας περήφανα φέρει σε κίτρινο φόντο. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουν Α.Ε.Κ σημαίνει Προσφυγιά ξεριζωμένη.